طرز تهیه کوکو مرغ به سبک شمالیها به عنوان شام عروسی
کوکوی مرغ یکی از انواع کوکوهای پر طرفدار ایرانی است که میتوانید از آن به عنوان یک شام یا ناهار فوری استفاده کنید از این کوکو گیلانیها به عنوان شام عروسی نیز استفاده میکنند.
به گزارش مشهد فوری، کوکوی مرغ یکی از انواع کوکوهای پر طرفدار ایرانی است که میتوانید از آن به عنوان یک شام یا ناهار فوری استفاده کنید از این کوکو گیلانیها به عنوان شام عروسی نیز استفاده میکنند.
کوکو مرغ شمالی یا «چغترمه بادکوبهای» یکی از محبوب ترین غذاهای محلی مراسم عروسی در گیلان است و اتفاقا از آن دست غذاهایی است که هیچ کس به عنوان شام عروسی یا مهمانی در کنار سایر غذاها دست رد به سینه آن نمیزند. صبح روز عروسی هم مادر عروس همراه با یک صبحانه مفصل یک دیس پر کوکو مرغ بادکوبهای را هم به خانه عروس و داماد میفرستد.
مواد لازم برای تهیه کوکو مرغ شمالی
تخم مرغ:6 عدد سینه مرغ:½ یک سینه بزرگ و بدون پوست قارچ: یک بسته بزرگ هویج: یک عدد بزرگ سیب زمینی: 1 عدد کوچک نخودفرنگی پخته: ½ پیمانه پیاز: 2 عدد بزرگ سیر: 2 حبه رنده شده و 1 حبه درسته برای پختن مرغ ماست چکیده یا یونانی:2 قاشق غذاخوری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر کاری: به میزان لازم پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه بیکینگ پودر: ½ قاشق غذاخوری روغن مایع: به مقدار لازم
ابتدا سینه مرغ پوست بکنید و آن را بشورید و با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید. یک عدد سیب زمینی و یک عدد هویج را هم بپزید. بعد از این که مرغ کاملا پخت آن را ریش ریش کنید.
یک عدد پیاز بزرگ را بشورید پوست بکنید و آن را با رنده درشت رنده کنید و به مرغ ریش ریش شده اضافه کنید.دو حبه سیر رنده شده را هم به مواد مرغ اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. برای درست کردن کوکوی مرغ میتوانید مرغ پخته را به جای اینکه ریش ریش کردنید چرخ کنید ولی شیوه سنتی آن مرغ ریش ریش در کوکو است.
سیب زمینی و هویج پخته را که قبلا پخته بودید هم با رنده درشت رنده کرده و به مواد مرغ اضافه کنید. مقداری نخود فرنگی بپزید و به آن اضافه کنید.
این کوکوی گیلانی به کوکوی مرغ و قارچ هم مشهور است. قارچها شسته و آن ها را ریز خرد کنید و در تابهای با کمی کره یا روغن تفت دهید. اجازه دهید آب قارچ خشک شود. بعد از اینکه آب قارچ خشک شد به مواد مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در یک ظرف تخم مرغهای را که به دمای محیط رسیدهاند را بشکنید و با چنگال یا همزن دستی هم بزنید. بیکینگ پودر، زعفران دم کرده و 2 قاشق ماست چکیده را به تخم مرغهای زده شده اضافه کنید و خوب هم بزنیدتا با یکدیگر خوب مخلوط شوند.
تخم مرغ هایی که مزه دار کرده اید را به موادی که از قبل آماده کرده بودید اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری، پودر فلفل قرمز را هم اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. 10 دقیقه صبر کنید تا مایه کوکو استراحت کند.
در یک ماهیتابه تفلون مقداری روغن را داغ کنید و مقداری از مایه کوکو را درون قالب بریزید و با یک قاشق روی کوکو را صاف کنید و بگذارید کامل دو طرف کوکو سرخ شود.
اگر نمیخواهید که از قالب استفاده کنید میتوانید تمام مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و وقتی یک طرف مایه کوکو سرخ شد مایه را برگردانید و سمت دیگر را هم سرخ کنید و سپس کوکو به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید.
کوکو آماده میل کردن است شما میتوانید این کوکو را همرا با گوجه پیاز و خیارشور سرو کنید.
سنگ تراورتن عباس آباد